LED Display Driver IC βασικές γνώσεις και η τάση

2019-09-02

Λειτουργία IC οδήγησης οθόνης LED:

Λαμβάνει τα δεδομένα σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας, με τα δεδομένα από μια κάρτα λήψης ή έναν επεξεργαστή βίντεο ή άλλες πηγές πληροφοριών. Κατόπιν παράγει PWM και ρεύμα, εξάγει ρεύμα PWM που σχετίζεται με τη φωτεινότητα,   κλίμακα του γκρι και ρυθμό ανανέωσης. Driver IC, λογική IC και IC γύρω από το MOSFET δουλεύουν μαζί στην οθόνη LED που δείχνει και εμφανίζει το αποτέλεσμα.

LED οδήγησης οθόνης IC

Για την παραπάνω φωτογραφία, το IC οδήγησης οθόνης LED σημειώθηκε σε κόκκινο, πράσινο, μπλε χρώματα ελλειπτικό   έχει τις παρακάτω λειτουργίες:

Κόκκινο LED οδήγησης IC: Πρέπει να αποφασίσετε τη φωτεινότητα και τη μέθοδο ελέγχου της οθόνης LED.

Πράσινο οδηγό LED IC: Είναι ένα λογικό IC, το οποίο είναι να ελέγξει τη μεταφορά δεδομένων και να αποκωδικοποιήσει.

Μπλε οδήγησε LED IC: Είναι να παρέχει ισχύ στο θετικό ηλεκτρόδιο των λαμπτήρων LED. Και μόνο οι οθόνες LED με μεθόδους σάρωσης έχουν αυτόν τον τύπο οδηγού IC.

Τύποι IC Driver:

Υπάρχουν δύο τύποι οδηγού LED IC: Γενικά Chip και Chip ειδικού σκοπού.

Για το γενικό τσιπ, δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για LED, αλλά έχει λογικά ICs που έχουν   μέρος του   η λογική λειτουργία της οθόνης LED. Για το ειδικό τσιπ, έχει σχεδιαστεί ειδικά για LED οθόνη σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των LED. Το LED είναι ένα είδος συνιστώσας του χαρακτηριστικού ρεύματος, που σημαίνει ότι η φωτεινότητα της οθόνης LED αλλάζει λόγω της αλλαγής του ρεύματος στην κατάσταση της κορεσμένης αγωγιμότητας. Ως αποτέλεσμα, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του τσιπ ειδικής χρήσης είναι να παρέχει μια σταθερή πηγή ρεύματος. Το σταθερό ρεύμα θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι ο σταθερός οδηγός LED και   εξάλειψη του φαινομένου τρεμοπαίγματος, που είναι η βάση της εξόδου   υψηλής ποιότητας περιεχόμενο για μια οθόνη LED. Για ορισμένες ειδικές μάρκες προστίθενται ορισμένες ειδικές λειτουργίες σύμφωνα με συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως ανίχνευση σφαλμάτων LED, έλεγχος κέρδους, διόρθωση ρεύματος κλπ.

LED οδήγησης οθόνης IC

LED Display Driver IC Evolution:

Πάνω από 10 χρόνια πριν, είναι κυρίως μονής και διπλής έγχρωμης οθόνης LED σε αυτόν τον τομέα. Και ο IC οδηγός σταθερής τάσης υιοθετήθηκε για αυτούς τους δύο τύπους. Έχει αναφερθεί ότι ο πρώτος τύπος IC 9701 οδηγού ειδικού σκοπού στην οθόνη LED αναπτύχθηκε το 1997. Αυτό το επίτευγμα σημαίνει την κλίμακα του γκρι από την τάξη 16 έως τη βαθμολογία 8192. Κάνει " Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε " αλήθεια. Αργότερα, η μέθοδος οδήγησης σταθερού ρεύματος έγινε η προτιμώμενη επιλογή για την πλήρους έγχρωμη οθόνη LED σύμφωνα με το   τη λειτουργία φωτισμού LED. Ταυτόχρονα, ένα υψηλότερο επίπεδο ενσωμάτωσης οδηγού 16 καναλιών αντικατέστησε οδηγό 8 καναλιών. Πριν από το έτος 2000, οι εταιρείες Toshiba, Allegro και Ti δημιούργησαν σταθερή μνήμη οδηγού IC με προγράμματα οδήγησης 16 καναλιών. Επίσης, ορισμένες εταιρείες στην Κίνα Ταϊβάν παρήγαγε αυτό το είδος. Τώρα, ορισμένοι κατασκευαστές IC οδηγών αναπτύσσουν υψηλής ενσωμάτωσης τους τύπους των προγραμμάτων οδήγησης 48 καναλιών για να ικανοποιήσουν την απαίτηση της οθόνης LED υψηλής ανάλυσης.

Δείκτης επιδόσεων LED Driver Driver Performance Index:

Ο ρυθμός ανανέωσης, ο βαθμός κλίμακας του γκρι και η επίδειξη επίδρασης είναι οι σημαντικότεροι δείκτες για μια οθόνη LED. Αυτό απαιτεί υψηλή συνεκτικότητα του ρεύματος στα κανάλια IC οδηγού οθόνης LED, το ρυθμό διεπαφής επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας και το ρυθμό απόκρισης σταθερού ρεύματος. Προηγουμένως, ήταν δύσκολο να εξισορροπηθούν αυτές οι τρεις πτυχές, γεγονός που αντανακλά είτε το ρυθμό ανανέωσης δεν είναι υψηλό και υπάρχουν πολλές γραμμές στην οθόνη LED κατά τη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών ή η κλίμακα του γκρι δεν είναι αρκετή. Τώρα, αυτές οι τρεις πτυχές έχουν λυθεί καθώς η τεχνολογία του οδηγού οθόνης LED IC έχει βελτιωθεί.

LED οδήγησης οθόνης IC

Η τάση του οδηγού οθόνης LED IC:

① Εξοικονόμηση ενέργειας. Υπάρχουν κυρίως 2 πτυχές για τον οδηγό εξοικονόμησης ενέργειας IC: |

Μετατροπή κανονικού   τάση από 5V έως 3.8V ή χαμηλότερη.

☛ Αύξηση της τάσης ελέγχου και του ελέγχου ελέγχου IC του οδηγού μετά τη βελτιστοποίηση του αλγορίθμου IC.

②Σύγκριση. Οπως και οθόνη LED μικρού βήματος οι τύποι έχουν εφαρμοστεί ολοένα και ευρύτερα, χρειάζονται πολύ περισσότερα για τα ICS οδηγού. Αυτό καθιστά τον χώρο στο PCB πολύ περιορισμένο και ο σχεδιασμός του κυκλώματος είναι πολύ πιο δύσκολος. Εξαιτίας αυτού, βγήκε υψηλή ενσωμάτωση με τον IC οδηγό οθόνης 48 καναλιών. Αυτό θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα τέλεια.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα του οδηγού 48 καναλιών IC:

LED οδήγησης οθόνης IC

Το μερίδιο αυτό το πόστο:

επικοινώνησε μαζί μας

Συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 24 ωρών.

Διεύθυνση Εργοστασίου

Κτίριο 9, Βιομηχανικό Πάρκο 4, Hongxing χωριό, Guangming, Shenzhen, Κίνα

E -

jean@dreamwaytech.com

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο : 86-0755-23032980

επαγγελματικό τηλεφώνημα. : 86-0755-29436859/86-13827475686

Ωρα εργασίας :9:00-18:00(ώρα Πεκίνου)

contact us