Θάνατος Λυχνία --- Πώς εμφανίζεται και πώς να το αποφύγετε;

2019-08-26

Επισκόπηση λάμπας θανάτου:

Σε αυτά τα χρόνια, οι τύποι οθόνης SMD LED εφαρμόζονται ευρύτερα από αυτόν των DIP λόγω της εξαιρετικής επίδειξης του πρώτου. Παρόλο που το SMD LED έχει ένα τέτοιο πλεονέκτημα, το πρόβλημα του λαμπτήρα θανάτου εξέρχεται σε αυτό το πεδίο κάποιες φορές. Για το λαμπτήρα θανάτου, σημαίνει ότι οι λυχνίες LED είναι σβηστές.   Ακολουθεί μια φωτογραφία αυτού του προβλήματος:

Λάμπα θανάτου

Πώς συμβαίνει ο Λάμνος Θάνατος;

Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που μπορεί να προκαλέσουν θάνατο λαμπτήρα, για παράδειγμα, SMD LED τσιπ, LED τσιπ συσκευασίας ή LED οθόνη περίοδο εργασίας. Μετά από την έρευνα για τις 5 πρώτες ύλες των λαμπτήρων LED, συμπεριλαμβανομένου SMD LED τσιπ, υποδοχή LED, φθορίζουσα σκόνη, στερεά κόλλα κρυστάλλου, και συγκόλληση   καλώδιο σύνδεσης, διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο του δεσμού   καλωδιακή σύνδεση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους   να προκαλέσει το φως του θανάτου. Εκτός αυτού, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι με καταρράκτη και παράλληλη σύνδεση, αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει και άλλες | Λαμπτήρες LED.

Υπάρχει και άλλη αιτία.   Το ρεύμα διαρροής των λαμπτήρων LED είναι πολύ   υψηλή για να κάνει   η σύνδεση PN είναι απενεργοποιημένη, η οποία προκαλεί το φως θανάτου. Για αυτήν την κατάσταση, δεν επηρεάζονται άλλες λυχνίες LED.

Παρακάτω είναι ένα σχέδιο εσωτερικής σύνδεσης της λυχνίας LED:

Α: Η σύνδεση του ηλεκτροδίου με τσιπ LED και η χρυσή μπάλα.

Β: Η συμβολή της χρυσής μπάλας και του σύρματος συγκόλλησης.

C: Το σύρμα συγκόλλησης.

D: Η ένωση του δεύτερου συγκολλητικού συνδέσμου και του σύρματος συγκόλλησης.

E: Η ένωση του 2ου συνδέσμου συγκόλλησης και η επένδυση του συγκρατητήρα LED.

Λάμπα θανάτου  

Από το παραπάνω σχέδιο μπορούμε να δούμε ότι το τμήμα C (το καλώδιο συγκόλλησης) είναι το βασικό συστατικό για τη γεφύρωση του τσιπ LED και της επίστρωσης του συγκρατητήρα LED.

Παρακάτω παρουσιάζεται η τομή του λαμπτήρα θανάτου LED που προκαλείται από κάταγμα αρθρώσεων:

Λάμπα θανάτου

Στην αγορά, υπάρχουν 2 είδη σύρματος συγκόλλησης κατά τη διάρκεια του   Συσκευασία τσιπ LED: σύρμα χαλκού και σύρμα χρυσού. Για το χάλκινο σύρμα, εφαρμόζεται ευρύτερα λόγω της χαμηλότερης τιμής του. Αλλά σε σύγκριση με το σύρμα χρυσού, υπάρχουν 3 προβλήματα με τη συσκευασία χάλκινων καλωδίων:

①Το σύρμα χαλκού είναι πολύ πιο εύκολο να οξειδωθεί, προκαλώντας έτσι τη χρυσή μπάλα από το σχήμα.

② Κατά τη συγκόλληση με σύρμα χαλκού, το στρώμα αλουμινίου της πρώτης κόλλησης κόλλησης θα καταστραφεί ευκολότερα, ειδικά για το στρώμα με λιγότερο από 1um   πάχος.

③Επειδή δεν είναι εύκολο για το χάλκινο σύρμα να συνδεθεί με τη βάση LED, θα μπορούσε να προκαλέσει κακή συγκόλληση του 2ου συγκολλητικού. Έτσι, θα υπήρχε κάποιος κίνδυνος κατά την εφαρμογή.

Για χρυσό σύρμα, είναι με τα πλεονεκτήματα της καλής θερμικής αγωγιμότητας, της καλής αντοχής, της καλής χημικής σταθερότητας, της αντοχής στη διάβρωση. Αλλά αντίστοιχα,   η τιμή του είναι πολύ πιο ακριβή από εκείνη του καλωδίου χαλκού.

Λάμπα θανάτου

Πώς να αποφύγετε το πρόβλημα του λαμπτήρα Θάνατος;

Σύμφωνα με την παραπάνω ανάλυση, θα μπορούσαμε να δούμε ότι το υλικό σύρματος συγκόλλησης είναι απαραίτητο για το πρόβλημα της λάμπας θανάτου. Προτείνουμε στους πελάτες να επιλέξουν καλύτερα υλικά όπως χρυσό σύρμα για να κάνουν πιο σταθερά προϊόντα. Ως ένα από τα βασικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της συσκευασίας chip chip, το καθαρό σύρμα χρυσού θα μπορούσε να εξαλείψει πλήρως το πρόβλημα των λαμπτήρων θανάτου.

Σας καλωσορίζουμε να συζητήσετε περισσότερα για αυτή την πτυχή.

Το μερίδιο αυτό το πόστο:

επικοινώνησε μαζί μας

Συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 24 ωρών.

Διεύθυνση Εργοστασίου

Κτίριο 9, Βιομηχανικό Πάρκο 4, Hongxing χωριό, Guangming, Shenzhen, Κίνα

E -

jean@dreamwaytech.com

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο : 86-0755-23032980

επαγγελματικό τηλεφώνημα. : 86-0755-29436859/86-13827475686

Ωρα εργασίας :9:00-18:00(ώρα Πεκίνου)

contact us