COB LED Οθόνη Οφέλη και Μειονεκτήματα

2019-08-19

COB LED Ορισμός:

Τι σημαίνει το COB; Σύμφωνα με τη Wikipedia, το COB είναι η συντομογραφία του τσιπ επί του σκάφους. Πρόκειται για ένα είδος κατασκευής όπου τα ολοκληρωμένα κυκλώματα είναι ενσύρματα και συνδεδεμένα απευθείας σε ένα τυπωμένο κύκλωμα, με λαμπτήρες LED στο μπροστινό μέρος και μονάδες ICs στο πίσω μέρος για να σχηματίσουν μια μονάδα COB LED. Στη συνέχεια, αυτή η μονάδα LED COB συνθέτει   μια οθόνη LED.  

Η εγκατάστασις LED COB συγκεντρώνει την ανάντη τεχνολογία chip chip, μεσαία της τεχνολογίας εγκαψούλωσης και κατάντη της τεχνολογίας απεικόνισης. Ως αποτέλεσμα, η οθόνη COB LED θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρέως με βάση την ανοδική, μεσαία και κατάντη στενή συνεργασία.

Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα της COB LED:

☛R & Δ: Δεν υπάρχει διάμετρος ανά μεμονωμένο LED, και θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο μικρό στη θεωρία.

☛ Τεχνική δεξιοτεχνία: μειώνεται το κόστος της υποδοχής LED COB, απλοποιείται η διαδικασία παραγωγής, μειώνεται η θερμική αντίσταση των τσιπ LED, επιτυγχάνεται η συσκευασία υψηλής πυκνότητας.

☛ Εγκατάσταση προγράμματος: Είναι πολύ πιο βολικό και πιο γρήγορο να εγκαταστήσετε τη μονάδα COB LED.

☛6 Χαρακτηριστικά ως εξής:

① Πολύ λεπτό. Οι πλάκες PCB με πάχος 0,4mm ~ 1,2mm θα μπορούσαν να υιοθετηθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών. Αυτό κάνει το βάρος ελαφρύτερο από το 1/3 σε σύγκριση με τις παραδοσιακές οθόνες LED. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς και της δομής χάλυβα έργου.

②Αντίσταση και αντοχή στη θραύση. Για το COB LED, πρέπει να τοποθετήσετε το chip LED   στην πλακέτα PCB, | στη συνέχεια στερεοποιείται με κόλλα εποξειδικής ρητίνης. Η επιφάνεια θα ήταν κυρτή ως σφαίρα, καθιστώντας την αντικολλητική.

③ Γωνία προβολής. Η γωνία θέασης είναι περίπου 180 ° .

④Διακόλληση θερμότητας. Η ενδεικτική λυχνία COB πρέπει να ενσωματώνει τη λυχνία LED στην κάρτα PCB. Θα μπορούσε να διαλύσει εύκολα τη θερμότητα με το φύλλο χαλκού στο PCB. Εκτός αυτού, το πάχος του φύλλου χαλκού PCB είναι αυστηρά απαίτησε. Με την προσθήκη τεχνολογίας χρυσού στην εμβάπτιση, δεν υπάρχει σοβαρή εξασθένηση φωτεινότητας. Έτσι θα μπορούσε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της οθόνης LED.

⑤Είναι εύκολο να καθαρίσετε. Αρκεί να χρησιμοποιήσετε νερό και ύφασμα για να καθαρίσετε τη λυχνία LED COB εάν υπάρχει σκόνη.

Είναι αδιάβροχο, στεγανό, αντιδιαβρωτικό, ανθεκτικό στη σκόνη, αντι-στατική, αντιοξειδωτική. Εκτός αυτού, θα μπορούσε να λειτουργήσει τέλεια ακόμα και κάτω από -30 ℃ ή πάνω από + 80 ℃.

Παρόλο που το COB LED έχει τα παραπάνω πλεονεκτήματα, υπάρχουν ορισμένα τεχνικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν:

☛ Ο ρυθμός διέλευσης είναι χαμηλός για την ενκαψυλίωση ενός χρόνου. Και το κόστος συντήρησης είναι υψηλό.

☛ Η ομοιογένεια της οθόνης LED COB δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή της LED SMD.

☛ Το COB LED αυτή τη στιγμή χρειάζεται ακόμα στερεά κρυστάλλινα και συρμάτινα καλούπια, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

☛ Το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλότερο από τον τύπο SMD λόγω υψηλού ποσοστού αποτυχίας.

Συμπέρασμα:

Αν και η τεχνολογία COB LED έχει επιτύχει πολλές ανακαλύψεις, η SMD LED εξακολουθεί να εφαρμόζεται ευρέως σε τύπους P1 ή παραπάνω. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η οθόνη COB LED γίνεται μόνο για τύπους pitch P1 ή κάτω από pixel. Και το   Το COB LED θα μπορούσε να εφαρμοστεί περισσότερο στο μέλλον.

COB LED

COB LED

COB LED

Το μερίδιο αυτό το πόστο:

επικοινώνησε μαζί μας

Συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 24 ωρών.

Διεύθυνση Εργοστασίου

Κτίριο 9, Βιομηχανικό Πάρκο 4, Hongxing χωριό, Guangming, Shenzhen, Κίνα

E -

jean@dreamwaytech.com

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο : 86-0755-23032980

επαγγελματικό τηλεφώνημα. : 86-0755-29436859/86-13827475686

Ωρα εργασίας :9:00-18:00(ώρα Πεκίνου)

contact us