Διαφορά μεταξύ οθόνης LCD και LED

2019-06-30

Διαφορά μεταξύ οθόνης LCD και LED

Τι είναι η οθόνη LCD; Εδώ υπάρχει ένας ορισμός LCD σύμφωνα με τη Wikipedia:   Μια οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) είναι μια οθόνη επίπεδης οθόνης ή άλλες ηλεκτρονικά διαμορφωμένες οπτικές συσκευές που χρησιμοποιούν τις ιδιότητες διαμόρφωσης φωτός των υγρών κρυστάλλων. Οι υγροί κρύσταλλοι δεν εκπέμπουν απευθείας φως, αντί να χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό ή ανακλαστήρα για να παράγουν έγχρωμες ή μονόχρωμες εικόνες. Και τι είναι το LED; Ακολουθεί ένας ορισμός από   Wikipedia: Μια δίοδος εκπομπής φωτός (LED) είναι μια πηγή φωτός ημιαγωγών που εκπέμπει φως όταν το ρεύμα ρέει μέσα από αυτό. Και μια οθόνη LED είναι μια οθόνη επίπεδης οθόνης που χρησιμοποιεί μια σειρά διόδων εκπομπής φωτός ως εικονοστοιχεία για την προβολή βίντεο ή εικόνων.

Μερικοί πελάτες μπερδεύονται να επιλέξουν τον κατάλληλο τύπο σε ορισμένα έργα. Μπορούν να επιλέξουν την οθόνη LCD ενώ είναι πιο κατάλληλο να χρησιμοποιήσει την οθόνη LED, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η οθόνη LCD είναι πιο κατάλληλη για χρήση. Εδώ είναι η διαφορά μεταξύ LCD και LED (Η LCD εδώ εφαρμόζεται κυρίως για εμπορική χρήση, όχι οικιακές συσκευές ή κινητά τηλέφωνα):

☛ Η αρχή εκπομπής φωτός των LED και της οθόνης LCD είναι διαφορετική. Ακριβώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η λυχνία LED αποτελείται από διόδους εκπομπής φωτός ως εικονοστοιχεία για την προβολή βίντεο ή φωτογραφιών και η σαφήνεια καθορίζεται από τον ορισμό. Η οθόνη LCD χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό για την παραγωγή εικόνων.

☛ Η διαδικασία κατασκευής είναι διαφορετική. Γενικά, η οθόνη LCD παρέχεται από μερικές μεγάλες εταιρείες, όπως η Samsung, η LG, η BOE κ.λπ.

☛ Η απαίτηση σαφήνειας είναι διαφορετική. Για την οθόνη LED, είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν είναι αυστηρές στον ορισμό, ενώ η οθόνη LCD είναι πολύ τέλεια για χρήση σε εκείνους που χρειάζονται υψηλή ευκρίνεια.

☛ Η περιοχή της οθόνης είναι διαφορετική. Μια οθόνη LED χρησιμοποιείται γενικά σε μεγάλα έργα, όπως περισσότερα από 10 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η οθόνη LCD χρησιμοποιείται σε μικρότερα μεγέθη μερικά τετραγωνικά μέτρα.

☛ Η μονάδα φόρτισης είναι διαφορετική. Για την οθόνη LED, υπολογίζεται με βάση το τετραγωνικό μέτρο, ενώ η οθόνη LCD βασίζεται στο τεμάχιο.

☛ Το εφέ συναρμογής είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει καμία ορατή απόσταση μεταξύ δύο ντουλαπιών LED για μια οθόνη LED, ενώ υπάρχει ένα ορατό χάσμα μεταξύ δύο τεμαχίων LCD.

Πώς να επιλέξετε; LCD ή LED; Αφού γνωρίσετε τη διαφορά μεταξύ της οθόνης LCD και των οδηγήσεων παραπάνω, ακολουθούν ορισμένα σημεία για να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο για το έργο σας:

 • Εάν η περιοχή της οθόνης είναι πολύ μικρή, μπορούμε να πούμε περίπου 2 τετραγωνικά μέτρα και απαιτώντας ένα φαινόμενο ορισμού UH, όπως   1920 φορές και 1280 pixels, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί η οθόνη LCD.

 • Εάν απαιτείται η ομαλή απεικόνιση, τότε η επιλογή LED είναι η επιλογή. Καθώς οι οθόνες LED μικρού βήματος εφαρμόζονται ευρέως, μια ανταγωνιστική υψηλή ανάλυση θα μπορούσε επίσης να επιτευχθεί με μια οθόνη LED.

 • Εάν η απόσταση θέασης απέχει πολύ από περίπου 3 μέτρα παραπάνω, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια οθόνη LED. Εάν απαιτείται απόσταση περίπου 2 μέτρων, τότε θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη η οθόνη LCD.

Διαφορά μεταξύ οθόνης LCD και LED

Διαφορά μεταξύ οθόνης LCD και LED

Διαφορά μεταξύ οθόνης LCD και LED

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι μια σύντομη εισαγωγή της διαφοράς μεταξύ οθόνης LCD και LED. Σας καλωσορίζουμε να συζητήσετε περισσότερα εάν ενδιαφέρεστε.

 

Το μερίδιο αυτό το πόστο:

επικοινώνησε μαζί μας

Συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 24 ωρών.

Διεύθυνση Εργοστασίου

Κτίριο 9, Βιομηχανικό Πάρκο 4, Hongxing χωριό, Guangming, Shenzhen, Κίνα

E -

jean@dreamwaytech.com

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο : 86-0755-23032980

επαγγελματικό τηλεφώνημα. : 86-0755-29436859/86-13827475686

Ωρα εργασίας :9:00-18:00(ώρα Πεκίνου)

contact us