Καταργήστε τις σειρές Moire των οθονών LED

2019-06-15

Καταργήστε τις σειρές Moire των οθονών LED

Πρώτον, πρέπει να ξέρουμε τι είναι moire. Εδώ είναι ο ορισμός moire: Όταν κάνετε φωτογραφίες ή βίντεο στην οθόνη LED από   χρησιμοποιώντας ψηφιακό εξοπλισμό όπως κινητά τηλέφωνα, κάμερες κ.λπ., θα υπήρχαν κάποιες ακανόνιστες μορφές όπως οι κυματισμοί του νερού. Αυτό ονομάζεται φαινόμενο moire ή moire effect. Απλά ανατρέξτε στη φωτογραφία παρακάτω:

Καταργήστε τη Moire

Τι προκαλεί το φαινόμενο moire;  

Πρώτον, θα θέλαμε να εισαγάγουμε τον αισθητήρα εικόνας CCD μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Υπάρχουν πολλές φωτοδίοδοι ευθυγραμμισμένες   στον αισθητήρα εικόνας CCD. Μπορούσαν να αισθανθούν το φως και να μετατρέψουν το σήμα φωτός στο ηλεκτρικό σήμα. Για αυτές τις φωτοδιόδους, ονομάζονται εικονοστοιχεία CCD, ακριβώς όπως και οι λαμπτήρες LED είναι   Εικονοστοιχεία οθόνης LED.

Παρακάτω υπάρχει μια φωτογραφία αυτών των δύο ειδών pixel (η απόσταση μεταξύ δύο εικονοστοιχείων εμφανίζεται με σχήμα πλέγματος): CCD Pixels

Όταν η κάμερα κατευθύνεται στην οθόνη LED, χρησιμοποιούμε την εικονοστοιχεία παραπάνω για να προσομοιώσουμε και βγαίνει όπως παρακάτω:

Μουαρέ

Τα παραπάνω εξηγούν τι προκαλεί εφέ moire. Τότε πώς να αφαιρέσετε moire;

Εδώ πρέπει να γνωρίζουμε μια λέξη οπτικής: χωρική συχνότητα.   Σημαίνει στην προβολή μονάδας, η περιοδικότητα των φωτεινών και των σκοτεινών γραμμών της εικόνας επανεμφανίζεται. Εδώ είναι μια φωτογραφία:

Χωρική συχνότητα - Κατάργηση Moire

Σε αυτή τη φωτογραφία, η απόσταση μεταξύ της ψηφιακής κάμερας και της οθόνης LED είναι σταθερή. Από την άποψη του ματιού, εάν οι ποσότητες των εικονοστοιχείων CCD και της οθόνης LED είναι οι ίδιες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η χωρική συχνότητα είναι η ίδια για   CCD και οθόνη LED. Μία παρόμοια χωρική συχνότητα θα μπορούσε να προκαλέσει ευκολία στις γραμμές moire.

Εδώ είναι 5 συμβουλές για να αφαιρέσετε moire γενικά:

☛Αλλαγή της γωνίας της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Καθώς η γωνία της κάμερας θα μπορούσε να προκαλέσει παραμόρφωση, τότε αλλάξτε τη γωνία της κάμερας θα μπορούσε να αφαιρεθεί moire.

☛Αλλαγή του εστιακού σημείου. Ένα πολύ σαφές εστιακό σημείο μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση. Έτσι θα μπορούσε να αφαιρέσει moire με την αλλαγή του εστιακού σημείου.

☛Αλλαγή του φακού ή της εστιακής απόστασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικός φακός ή εστιακή απόσταση για να αφαιρεθεί το moire.

☛ Χρησιμοποιήστε το φακό του φίλτρου και το βάλετε μπροστά από το CCD και κάνετε την έκθεσή του για να ικανοποιήσετε την απαίτηση της χωρικής συχνότητας, ώστε να μειώσετε την πιθανότητα να βγαίνει η moire.

☛ Προσθέστε ένα είδος οθόνης οπτικής επεξεργασίας μπροστά από την οθόνη. Αυτό το είδος οθόνης είναι κατασκευασμένο από ειδικά υλικά. Θα μπορούσε να ενισχυθεί για να εμφανίσει κάθε εικονοστοιχείο στο   LED οθόνη, αφαιρέστε το αποτέλεσμα πλέγμα, και θα μπορούσε να αφαιρέσει moire.

Μετά την παραπάνω περιγραφή του moire, μπορεί να έχετε κάποια ιδέα τώρα για αυτό το κοινό φαινόμενο όταν φωτογραφίζετε την οθόνη LED. Τέλος πάντων, αν ρυθμίσετε τη γωνία της κάμερας κατά τη λήψη φωτογραφιών, θα μπορούσατε να την αποφύγετε. Ίσως παρατηρήσετε επίσης ότι υπάρχει ένα άλλο είδος μαύρης γραμμής που εμφανίζεται κατά τη λήψη εικόνων ή βίντεο της οθόνης LED. Για τέτοιες μαύρες γραμμές, καλούνται γραμμές σάρωσης. Αυτό είναι διαφορετικό από τις γραμμές moire. Και τέτοιες μαύρες γραμμές προκαλούνται λόγω του χαμηλού ρυθμού ανανέωσης. Αυτό θα μπορούσε να εξαλειφθεί με το   υψηλής ταχύτητας ανανέωσης μονάδα δίσκου IC.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις οθόνες LED, καλώς ήλθατε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Το μερίδιο αυτό το πόστο:

επικοινώνησε μαζί μας

Συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 24 ωρών.

Διεύθυνση Εργοστασίου

Κτίριο 9, Βιομηχανικό Πάρκο 4, Hongxing χωριό, Guangming, Shenzhen, Κίνα

E -

jean@dreamwaytech.com

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο : 86-0755-23032980

επαγγελματικό τηλεφώνημα. : 86-0755-29436859/86-13827475686

Ωρα εργασίας :9:00-18:00(ώρα Πεκίνου)

contact us